Veterinär & Hovslagare

Bild från i sommras. Fr v: Lillan, Busan & Plyma Bild från i sommras. Fr v: Lillan, Busan & Plyma

Förra veckan var en distriktveterinärerna här och kollade tänderna på Plyma och Turbo. 

Turbo har två tänder som växer lite tokigt. Så det blev en hel del pillade och sköljande innan hon hade lyckats få det helt rent runt och emellan dem tänderna. Men för utom dem två tänderna som växer snett, så såg allt bra ut. Dock så måste dem sneda tänderna kolla igen, någon runt februari. 

Hos Plyma fick vi plocka ut en vargtand i överkäken. Enorm var den. Bland dem största vargtänderna veterinären någonsin sett. Om inte den största till och med! Det tog lite över en timme innan hon fick loss den. Och då den var så väldans stor, så blev rekommendationen vila i en vecka, och inget bett i munnen på 14 dagar. 
Men förutom vargtanden så såg Plymas tänder jättebra ut. Behövde inte slipa något alls! 

När Plyma och Turbo fått sina tänder kollade så blev alla fyra (Turbo, Plyma, Sack & LIllan) vaccinerade. Och efter det så åkte vi bort till Busan och vaccinerade henne också! 
Så skönt att ha alla vaccinerade samtidigt. Innan så var Turbo, Plyma & Busan vaccinerade samtidigt, och Sack och Lillan vaccinerade ca 4 månader senare. 
Men vi bestämde att Sack och Lillan skulle få sina sprutor nu också. För att slippa hålla kolla på vem som ska ha när osv. Nu ska alla ha samtidigt! 


Och i onsdags var hovslagaren här. Och som  vanligt blev Sack och Plyma skodda fram och verkade bak. Lillan & Turbo verkade runt om. 
Busan blev verkad förra veckan, när hovslagaren ändå skulle bort till det stallet och sko några hästar där. 
Alla hästarna sköttte sig bra, utom Plyma som bråkade lite med höger framhov som vanligt. 
Det går lite i vågot det där. Ibland sköter hon sig jättebra. Och ibland kan man knappt få på skon. Den här gången var en mitt i mellan gång. Hon skötte sig inte bra, men var inte jättedum heller. 

Igår longerades Plyma! Det har hade då gått 9 dagar sen vi drog ut hennes tand. Så jag kände att det var dags att börja sätt igång henne lite. Så jag longerade henne en liten stund på ridvolten. Självklart bara i grimma. 
Men gud så pigg hon var. Allmänt galen faktiskt. Hon hoppade och bockade och galopperade runt som en vilde. 
När hon lugnat ner sig och var lite mer hanterbar så gick vi på en lång promanad i det helt underbara höstvädret. Och hon skötte sig exemplariskt under hela promanden. 

Tyvärr hade jag inte spegelreflexkameran med mig när jag longerade eller gick på promenaden. Så ni får stå ut med lite mobilbilder den här gången. 


Idag blir det longering igen för Plyma.  
(Ska försöka komma ihåg att ta med spegelreflexen. Eller som jag kommer att skriva i fortsättningen Systemkameran, för det var så dem hette när jag köpte den!)

Och imorgon ska jag försöka tömköra henne lite. Med Hackamore..... Vi får se hur det går! Spännande blir det nog iallafall! 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Malin Lundmark » Busan är hemma igen:  ”Hejsan, skulle du vilja sälja dina globus täcken med eldflammor på? ”

  • David Lövgren » Buster:  ”Väldigt fina bilder på knasiga och goa Buster. ”

  • Sasja » Gästboken:  ”Riktigt fina bilder :)”

  • June Hägg » 31:a december 2016:  ”Älskade Sabina! Ja det var en tragisk händelse. Vem hade kunnat tänka sig att kä..”

  • June Hägg » Gästboken:  ”Hejsan Sabina! Har nu varit runt och kollat in dina fina bilder. Jättefin hemsi..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln