Kommit igång med Plyma igen

Nu har jag äntligen kommit igång med att rida Plyma igen efter hennes lilla uppehåll. Det blv som sagt lite längre än planerat pga vargtanden som veterinären drog ut. 
Men nu är vi äntligen igång igen. 
Jag började med att longera henne några dagar innan jag provade att sitta upp igen. 
Och det var nog en väldans tur att jag gjorde det. För fy farao vad hon är pigg. Hon har så mycket energi att det nästan är lite läskigt. 
Det märks väldigt tydligt att den här vilan var bra för henne. Och att hon behövde den! 

Jag har nu ridit henne två gånger efter vilan. Och båda gångerna har jag longerat ca 15 minuter innan jag suttit upp. Jag har känt att det är nödvändigt för hon är så himla laddad och taggad. 
Och tur var väl det, att jag longerade innan. För första ridturen var nästan lite läskig. Hon var så på tårna att jag trodde hon skulle explodera vilken sekund som helst. Hon var faktiskt så pigg att jag inte vågade galoppera den gången. 

Andra ridturen, igår, gick mycket bättre. Igen longering ca 15 minuter innan uppsittning. Sen började jag trav så gott som direkt efter uppsittningen, för jag kände att hon inte alls hade någon lust att skritta. Och då är det bättre att jobba henne direkt i trav, och skritta senare när hon lugnat ner sig. 
Även den här gången var hon fruktansvärt pigg och laddad. Men lite mer kontrolerad än förra gången. Så jag vågade mig på att galoppera lite. Och det gick bra. Men gud så pigg hon var. Lite hopp och bus blev det, men jag satt faktiskt kvar. Med lite tur! 

Men jag måste lära mig att våga rida henne framåt, även när hon är så här pigg. Inte sitta och bromsa, för då blir det bara än värre. Då bygger hon upp energin, och som tillslut exploderar. 
Så det är något jag måste jobba på. Att våga ta tillvara på energin och rida henne framåt, inte sitta och tjuvhålla och bromsa. 

Sen ska jag nog ffråga Victoria om hon vill hålla någon eller några lektioner för mig och Plyma, om ett tag. Jag tror att det är lika bra att ta några nu på en gång. Så jag inte börjar med några dumma/fula vanor nu när jag kommit igång med ridningen igen. 
Det är så mycket lättare för personen på marken att se sånt, än vad det är för mig att märka när jag gör något. 

Plyma efter ridpasset, 17/10-2015
Plyma efter ridpasset, 17/10-2015
Etiketter: plyma ridning

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Malin Lundmark » Busan är hemma igen:  ”Hejsan, skulle du vilja sälja dina globus täcken med eldflammor på? ”

  • David Lövgren » Buster:  ”Väldigt fina bilder på knasiga och goa Buster. ”

  • Sasja » Gästboken:  ”Riktigt fina bilder :)”

  • June Hägg » 31:a december 2016:  ”Älskade Sabina! Ja det var en tragisk händelse. Vem hade kunnat tänka sig att kä..”

  • June Hägg » Gästboken:  ”Hejsan Sabina! Har nu varit runt och kollat in dina fina bilder. Jättefin hemsi..”

  • Denise » För mycket energi:  ”Hej! Missa inte min pågående alla hjärtans dag tävling på bloggen där just DU ha..”

  • June Hägg » Törnskator:  ”Oj så fin. Vilka bra kort. En sådan fågel har jagaldrig sett. Kanon. Kramar från..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln