Ut, Ut, UT

Ja på grund av vädret den här tiden på året så brukar dem flesta (dock INTE alla) reidbanor bli så gott som obrukbara. Dem fryser helt enkelt! 
Och, ja, det har min också gjort. Och dem dagar den inte varit frusen så har den legat under vatten (det har ju regnat väldigt mycket dem senaste veckorna!)  Och pågrund av att dräneringen är obefintlig så har ridvolten vissa vattenskador. Det är den helt enkelt av den anledningen att vi inte har råd att lägga ut hur mycket pengar som helst på att anlägga en ridvolt på en gård vi hyr. Vi får inte tillbaka något, eller någon som helst ersättning/kompensation för det vi lägger ut genom att bygga en ridvolt. 

MEN inget ont som inte har något gott med sig! 
Att ridvolten är istort obrukbar för tillfället, har gjort att jag får fokusera på annat med unghästarna, Plyma och Busan. 
Så sista tiden har det bara blivit promenader blandat med uteritter! 
Vilket är jättenyttigt för unghästarna att komma ut och se annat än ridvolten och eventuellt ett ridhus.
Det har ju dock inte blivit så mycket trav och galopp på uteritterna. Nästar bara skritt, med bara lite rav i korta sträckor. 
Jag har ju ingen i stallet som kan följa med på en rutinera, lugn och säker häst. Utan Plyma och Busan får helt enkelt lära sig från början att ridas ut själva. 
Min pappa har varit väldigt snäll och promenerat med på våra korta små uteritter. Så har vi fått lite sällskap iallafall. Och det är en trygghet i sig för unghästarna.

Plyma är mycket svårare att rida ut på än vad Busan är! 
Plyma har så extremt mycket energi som hon inte vet vad hon ska göra med. Hon taktar, hoppar, studsar och hittar på olika anledningar till att få hoppa till. Hon är även väldigt av och på. Lite att hon har väldigt bråttom fråmt i några meter, sen stannar hon och står blixtstilla en stund, sen får hon lika bråttom framåt igen. Det blir väldigt ryckigt och lite jobbigt. Men så länge hon är snäll och inte gör något dumt som stegra sig, bocka eller liknande så är det inget jag hänger upp mig på. Jag vet att det kommer att försvinna med tiden och när hon börjar känna sig säkrare ute.

Busan är mycket lättare att rida ut på. Hon bara knatar på med öronen framåt. Tittar på omgivningarna och vekar tycka att det är väldigt roligt att få komma ut i naturen. 
Jag tror inte det kommer vara några problem med att rida ut på henne utan pappas sällskap inom en snar framtid.

Etiketter: plyma busan

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Malin Lundmark » Busan är hemma igen:  ”Hejsan, skulle du vilja sälja dina globus täcken med eldflammor på? ”

  • David Lövgren » Buster:  ”Väldigt fina bilder på knasiga och goa Buster. ”

  • Sasja » Gästboken:  ”Riktigt fina bilder :)”

  • June Hägg » 31:a december 2016:  ”Älskade Sabina! Ja det var en tragisk händelse. Vem hade kunnat tänka sig att kä..”

  • June Hägg » Gästboken:  ”Hejsan Sabina! Har nu varit runt och kollat in dina fina bilder. Jättefin hemsi..”

  • Denise » För mycket energi:  ”Hej! Missa inte min pågående alla hjärtans dag tävling på bloggen där just DU ha..”

  • June Hägg » Törnskator:  ”Oj så fin. Vilka bra kort. En sådan fågel har jagaldrig sett. Kanon. Kramar från..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln