En uteritt

Plyma efter dagens uteritt. Plyma efter dagens uteritt.

Vi fortsätter med våra små uteritter. 
Jag tycker att det är väldigt viktigt att alla unghästar får komma ut i naturen, och slippa ridvolten och ridhuset så ofta som möjligt. 
Plus att jag tycker att det är så mycket trevligare att rida ute i naturen i 45minuter än runt runt på en ridvolt. 
Visst, det är riktigt roligt att rida på ridvolten, eller i ridhuset, också. Men ibland blir det bara för mycket. 

Så idag var det Plymas tur att få komma ut en sväng igen. Hon och Busan har fått några lugnare dagar nu runt julen. Så Plyma var riktigt riktigt taggad. Hon hade väldigt bråttom iväg. Så det blev lite vänta övningar vid uppsittningen och innan vi red iväg. Hon skötte sig bra. Men hon var väldigt taggad första halvan av ridturen. Trippade och små travade nästan hla tiden. Det var också någon som tyckte att det var väldigt kul att smälla smällare eller raketer under vår ridtur. Det var en bit bort men det smällde riktigt bra ändå. Plyma hoppade till några gånger. Men gjorde inget dumt. Och efter en liten stund reagerade hon inte längre på smällarna. 
 Jag försökte jobba henne en hel del under ridpasset. Fastän man bara skrittar tycker jag mycket väl att man kan jobba dem. Så jag tränade lite på grunderna som vanligt. Gas, Broms och styrning. 
Red henne på ett Myler-bett idag. Som hon gick riktigt bra på. Det ska vi fortsätta på ett tag. Jag kommer dock att alternera mellan några andra bett. Det gör jag alltid med mina hästar. Men Myler-bettet kommer att vara hennes huvudsakliga bett nu framöver. 
(Jag hade även graman på henne. Mest som en säkerhetsgrej. Använde den inte under hela ridturen. Men jag börjar känna mig så säker på henne nu. så jag lär inte använda den speciellt mycket mer.)

Jag skulle verkligen vilja ha fler Myler-bett. Så jag kan ha till alla hästarna. Ska nog försöka få tag i fler. 

Imorgon blir det Busan som ska få komma ut en sväng. Hoppas att hon sköter sig bra. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Malin Lundmark » Busan är hemma igen:  ”Hejsan, skulle du vilja sälja dina globus täcken med eldflammor på? ”

  • David Lövgren » Buster:  ”Väldigt fina bilder på knasiga och goa Buster. ”

  • Sasja » Gästboken:  ”Riktigt fina bilder :)”

  • June Hägg » 31:a december 2016:  ”Älskade Sabina! Ja det var en tragisk händelse. Vem hade kunnat tänka sig att kä..”

  • June Hägg » Gästboken:  ”Hejsan Sabina! Har nu varit runt och kollat in dina fina bilder. Jättefin hemsi..”

  • Denise » För mycket energi:  ”Hej! Missa inte min pågående alla hjärtans dag tävling på bloggen där just DU ha..”

  • June Hägg » Törnskator:  ”Oj så fin. Vilka bra kort. En sådan fågel har jagaldrig sett. Kanon. Kramar från..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln