Corragarry Cruising Porsch, Del 1 av 2

Det är ju bra om man trycker på "Publicera" när man skrivit klart ett inlägg. Annars kommer det liksom inte upp på bloggen. Suck för mig! 
Men här kommer inlägget om nya hästen. 

Jag tänkte att jag börjar med att berätta lite om det kommer sig att jag köpt en nya häst.

Tanken på att köpa en nya häst har funnits ett tag. I över ett år faktiskt. Men samtidigt som suget efter en ny häst har funnits, så har det samtidigt kännts fel all köpa en till häst när jag redan har fem stycken.

Men efter allt strul och alla motgångar som jag haft med dem andra hästarna, framför allt med Plyma och Busan, så tappade jag faktiskt lusten helt för det här. Att Jobba från klockan 6 på morgonen, till klockan 9 på kvällen, 7 dagar i veckan, 365 dagar om året, och aldrig göra något annat är slita med skötseln. Mocka, fodra, släppa ut, släppa ut, laga staket, laga stall, laga boxar, laga krubbor vattenkoppar fönster täcken, offra flera veckor var sommar på höskörden, skotta snö i timtal, slå gräs under staket, osv osv.  
Och den kännslan blev inte bättre efter att jag åkte på mitt disckbråk 2018. 

I sommras/höstas så kom jag till en punkt där jag kände att nu får det vara nog. Jag orkar inte slita som ett djur varenda dag utan att få något för det!! 
Jag funderade faktiskt på sluta med hästar och att göra mig av med mina hästar! 
Men någonstans inombords så fanns ändå lite lust till att fortsätta kvar. 
Men jag hade tappat allt självförtroende inom ridningen, och ville faktiskt inte ens försöka rida på någon av mina hästar. Kände mig helt enkelt alldeles för värdelös för att ens kunna försöka. 
Plus att jag var väldigt väldigt rädd för att min rygg skulle packa ihop helt om jag började rida igen! 

Så jag och en kompis skrev in oss på ridskolan i Norrtälje, Vigelsjö Ridskola/Ridklubben Norrtälje Ryttare. 
Och dem första passen.... fy fan!!! Faktiskt!! Ren plåga. Och jag kände mig om en ännu sämre än innan. Helt ärligt! Ens självförtroende blir inte bättre när man inte ens lyckas få en ridskolehäst att trava ett helt varv på ridvolten. Än mindre få den att galoppera. 
Och att samtidigt då oroa sig för om ryggen skulle hålla, gjorde inte saken bättre. 
Men för var lektion gick det lite bättre! 
Men, igen, någonstans där började jag cokså känna att en gång i veckan inte riktigt räckte. 
Jag utvecklades inte så fort som jag ville. Och att rida på ridskolan en gång i veckan räcker liksom inte riktigt för att väga upp allt slit i veckorna! 
Så någonstans där började tankarna på att köpa en ny häst att växa sig större och större! 

Efter ett tag blev det bestämt att jag skulle köpa en ny häst. Tanken var dock egentligen att vänta tills framåt våren med att köpa en nya häst. Av flera anledningar, bla att jag inte har en ridvolt som går att använda om inte vädret är typ optimalt, för just den. Jag har ingen dragkrok på min bil, och enbart b-kort så jag skulle bli beroende av att någon kunde köra mig och hästen var gång jag ville åka iväg och rida någon annanstans. Plus att köpa en ny häst mitt i vintern innebär en massa extra arbete som jag egentligen inte är så intresserad av. 

Men som jag tror att många andra också gör så kunde jag inte låta bli att börja titta på annonser. 
Och en dag var den bara där, Garrys annons! Och då kände jag på riktigt att jag inte ville ge upp. Och jag ringde på honom! 
Och nu står han här! 

Mer om det i nästa inlägg! 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Malin Lundmark » Busan är hemma igen:  ”Hejsan, skulle du vilja sälja dina globus täcken med eldflammor på? ”

  • David Lövgren » Buster:  ”Väldigt fina bilder på knasiga och goa Buster. ”

  • Sasja » Gästboken:  ”Riktigt fina bilder :)”

  • June Hägg » 31:a december 2016:  ”Älskade Sabina! Ja det var en tragisk händelse. Vem hade kunnat tänka sig att kä..”

  • June Hägg » Gästboken:  ”Hejsan Sabina! Har nu varit runt och kollat in dina fina bilder. Jättefin hemsi..”

  • Denise » För mycket energi:  ”Hej! Missa inte min pågående alla hjärtans dag tävling på bloggen där just DU ha..”

  • June Hägg » Törnskator:  ”Oj så fin. Vilka bra kort. En sådan fågel har jagaldrig sett. Kanon. Kramar från..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln