Garry

Det är fortfarande tungt utan Sack! 
Att se hans tomma hage varje dag. Hans saker i sadelkammaren. "Hans" vattenhink osv. 
Blir gråtfärdig varje gång! 
Han fanns ju där varje dag i 18 år! Helt galet. Jag var 17år när jag fick honom. Så mer än halva mitt liv har han funnits där. Och nu är han inte där längre!! Fruktansvärt jobbigt! 

Men jag är glad att jag har dem andra hästarna. Dem tvingar mig att gå upp varje dag.  Vare sig jag vill det eller inte. Dem SKA skötas oavsett vad! 
Och jag är extra tacksam att jag faktiskt inte väntade tills i vår eller tills sommaren med att köa en nya häst, även om det var tanken från början. 
Garry har verkligen hjälpt n när det har varit extra jobbigt. Att faktiskt få rida igen. Och då inte enbart skritta på halva galna Plyma eller Busan. Utan att få något av det.
Utan att faktiskt kunna rida ett helt pass. Ordentligt. Fokusera på vart har han sina bakben? Spårar han? Varför kastade han med huvudet just nu? Hur sjutton gör man en skänelvikning, jag kommer inte ihåg. osv 
Det har verkligen varit rena terapin! 

Så... När Garry kom så var han väldigt tunn. och omusklad! Inte mager, absolut inte! Tänk fullblod eller travhäst på elit nivå, MEN utan rygg- och rumpmuskler! 
Så dem här 5 veckorna sen han kom har nästan enbart gått ut på att få upp honom i hull och bygga muskler på rygg och rumpa. Jag ville att han lägger på sig lite, utan att han för den delen blir tjock. För jag inte ville riskera att han gick ner och blev mager när jag börjarde rida och träna honom mer. 
Och nu 5 veckor senare börjar det ge resultat. Han har börjat få mer muskler både på ryggen och rumpan. Så kul. 
Han är fortfarande tunn på muskler runt manken. Lite insjunken runt manken. Men även det börjar bli bättre. Jag kommer helt klart att få byta sadel på honom. Kanske både 2 eller 3 gånger innan han är färdig. 
Har jobbat honom väldigt mycket i skritt. Skritt skritt och mera skritt. Underskatta aldrig skritten!!! 
Sen har jag även jobbat honom mycket på bommar. Skritt och trav. 
Även klättring står på schemat. Och det har jag gjort för hand. Så även jag får lite backträning. 

Idag var även hovslagaren här igen. Och justerade hans hovar lite till. När Garry kom hade han, vad ska man säga... Jättelånga dasslock liknande farmhovar men väldigt låga trakter som var långt in under hoven. Så vi jobbar på att få en kortare tå och få upp trakterna och få dem på "rätt" plats. 
Det är ju en process som man inte kan göra bara pang direkt. Speciellt inte på en 17år gammal kille. Så han kommer att skos med 5 veckors intervaller några gånger. Kanske 3-4 gånger till. Sen får vi se om vi måste fortsätta med den intervallen. Eller om den går att utöka lite. 

Hovslagaren sa också att Garry hade mycket lättare att sträcka ut sina bakben den här gången, mot för 5 veckor sen! Så jäkla kul! Då känns det ännu lite mer som att det jobba jag gör med Garry är rätt. 

Nästa vecka ska Garry få sin nästa vaccinationsspruta. Den andra grundvaccinationssprutan. Så efter det får vi börja åka iväg till ridhus och på träningar. 
Så nu börjar det bli aktuellt med att leta ridhus och tränare. Spännande och nervöst. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Malin Lundmark » Busan är hemma igen:  ”Hejsan, skulle du vilja sälja dina globus täcken med eldflammor på? ”

  • David Lövgren » Buster:  ”Väldigt fina bilder på knasiga och goa Buster. ”

  • Sasja » Gästboken:  ”Riktigt fina bilder :)”

  • June Hägg » 31:a december 2016:  ”Älskade Sabina! Ja det var en tragisk händelse. Vem hade kunnat tänka sig att kä..”

  • June Hägg » Gästboken:  ”Hejsan Sabina! Har nu varit runt och kollat in dina fina bilder. Jättefin hemsi..”

  • Denise » För mycket energi:  ”Hej! Missa inte min pågående alla hjärtans dag tävling på bloggen där just DU ha..”

  • June Hägg » Törnskator:  ”Oj så fin. Vilka bra kort. En sådan fågel har jagaldrig sett. Kanon. Kramar från..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln