Äntligen

Äntligen har Garry fått sin andra vaccinationsspruta i sin grundvaccination. Så nu får jag äntligen börja åka iväg med honom. 
Egentligen så gjorde det inte så mycket att vi var tvugna att börja om med Garrys vaccin från början. Då jag ändå ville hålla honom hemma några veckor för att vara säker på att det inte skulle bryta ut någon sjukdom eller så. Dock har jag ingen möjlighet att hålla honom i ett eget karantänstall eller så. Men då jag inte har några inackorderingar i mitt stall så har jag inte behövt oroa mig för att någon annan skulle åka iväg med någon smitta. 
Och jag har varit väldigt noga med att inte ha samma kläder i mitt stall och på ridskolan. 
Utan jag har alltid haft rena, nytvättade kläder när jag åkt till ridskolan. Och sen bytt om innan jag har gått till mitt stall efter jag har varit på ridskolan. 
Jag har även nya ridstövlar och  ny ridhjälm som jag bara använder på ridskolan. Och däremellan är dem i en väska i huset. Så dem kommer inte i närheten av mina andra stallkläder. Eller stallet. 
Så jag tycker att jag gör så mycket jag kan för att inte sprida något mellan mitt stall och ridskolan. 

Jag hade tänkt att åka iväg till ridskolan på söndag och rida i deras ridhus. Men nu hade dem bara öppet ridhus mellan 19-20 på kvällen. På grund av hoppträningar. Annars brukar det vara öppet mellan 18-20 på söndagkvällar. 
Så får se om vi skjuter det till nästa helg istället. 

Jag har också börjat kolla efter lite andra ridhus. Har hittat två som ligger ganska nära mig. Närmare än ridskolan faktiskt. 
Sen är frågan vilket av dem som har flest lediga tider. 
Så vi får se hur det blir. 

Samtidigt som vi vaccinerade Garry så vaccinerade vi alla dem andra hästarna också. Då dem ändå skulle ha sin årliga spruta om ca 3 veckor. Så dem tog vi alla på en gång. 

Vi gjorde även en vetcheck på Garry. Och kollade så allt är okej med honom. 
Det blir så mycket nytt när en häst byter ägare. Nytt stall, nya rutiner, ny ryttare som rider annorlunda, ny utrustning, och nya underlag på ridvolt och i ridhus. Så jag tyckte att vi skulle passa på att göra en vetcheck nu när jag haft honom i snart två månader. Och det gick hur bra som helst. Helt utan anmärkningar. 

Så nu är det bara att köra på. Känns bra! 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Malin Lundmark » Busan är hemma igen:  ”Hejsan, skulle du vilja sälja dina globus täcken med eldflammor på? ”

  • David Lövgren » Buster:  ”Väldigt fina bilder på knasiga och goa Buster. ”

  • Sasja » Gästboken:  ”Riktigt fina bilder :)”

  • June Hägg » 31:a december 2016:  ”Älskade Sabina! Ja det var en tragisk händelse. Vem hade kunnat tänka sig att kä..”

  • June Hägg » Gästboken:  ”Hejsan Sabina! Har nu varit runt och kollat in dina fina bilder. Jättefin hemsi..”

  • Denise » För mycket energi:  ”Hej! Missa inte min pågående alla hjärtans dag tävling på bloggen där just DU ha..”

  • June Hägg » Törnskator:  ”Oj så fin. Vilka bra kort. En sådan fågel har jagaldrig sett. Kanon. Kramar från..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln