Saknar honom varje dag! 

Läs hela inlägget »
Etiketter: sack

Äntligen har Garry fått sin andra vaccinationsspruta i sin grundvaccination. Så nu får jag äntligen börja åka iväg med honom. 
Egentligen så gjorde det inte så mycket att vi var tvugna att börja om med Garrys vaccin från början. Då jag ändå ville hålla honom hemma några veckor för att vara säker på att det inte skulle bryta ut någon sjukdom eller så. Dock har jag ingen möjlighet att hålla honom i ett eget karantänstall eller så. Men då jag inte har några inackorderingar i mitt stall så har jag inte behövt oroa mig för att någon annan skulle åka iväg med någon smitta. 
Och jag har varit väldigt noga med att inte ha samma kläder i mitt stall och på ridskolan. 
Utan jag har alltid haft rena, nytvättade kläder när jag åkt till ridskolan. Och sen bytt om innan jag har gått till mitt stall efter jag har varit på ridskolan. 
Jag har även nya ridstövlar och  ny ridhjälm som jag bara använder på ridskolan. Och däremellan är dem i en väska i huset. Så dem kommer inte i närheten av mina andra stallkläder. Eller stallet. 
Så jag tycker att jag gör så mycket jag kan för att inte sprida något mellan mitt stall och ridskolan. 

Jag hade tänkt att åka iväg till ridskolan på söndag och rida i deras ridhus. Men nu hade dem bara öppet ridhus mellan 19-20 på kvällen. På grund av hoppträningar. Annars brukar det vara öppet mellan 18-20 på söndagkvällar. 
Så får se om vi skjuter det till nästa helg istället. 

Jag har också börjat kolla efter lite andra ridhus. Har hittat två som ligger ganska nära mig. Närmare än ridskolan faktiskt. 
Sen är frågan vilket av dem som har flest lediga tider. 
Så vi får se hur det blir. 

Samtidigt som vi vaccinerade Garry så vaccinerade vi alla dem andra hästarna också. Då dem ändå skulle ha sin årliga spruta om ca 3 veckor. Så dem tog vi alla på en gång. 

Vi gjorde även en vetcheck på Garry. Och kollade så allt är okej med honom. 
Det blir så mycket nytt när en häst byter ägare. Nytt stall, nya rutiner, ny ryttare som rider annorlunda, ny utrustning, och nya underlag på ridvolt och i ridhus. Så jag tyckte att vi skulle passa på att göra en vetcheck nu när jag haft honom i snart två månader. Och det gick hur bra som helst. Helt utan anmärkningar. 

Så nu är det bara att köra på. Känns bra! 

Läs hela inlägget »

Det har ju nu gått några veckor sen jag köpte Garry. Och jag går kvar på ridskolan på lördagar. 
Jag har ett tag funderat på hur jag ska göra med ridningen på ridskolan. 

Och jag har bestämt mig för att fortsätta i min lördagsgrupp. Det ger mig så mycket att vara med där en gång i veckan. Kompisar, gemenskap, få rida andra hästar än mina egna (min egen) och framför allt ridmässigt. Att faktiskt känna att jag utvecklas i min ridning från gång till gång. 

Så planen är att fortsätta. Och jag tänker försöka få med Garry på lektionen någon eller några gånger. Han ska dock få sin andra vaccinationsspruta först. 
Sen har dem även öppnat sitt ridhus för medlemmar på söndagar mellan 18 -20. Så jag tänkte försöka åka dit med honom någon gång också. 

Sen har jag också bestämt att när jag löser min tävlingslicens (för det tänker jag göra) så blir det självklart för ridskolan och Ridklubben Norrtälje Ryttare!! 

Jag har dock upptäckt att seniorlicensen har blivit sååååå j*vla dyr sen jag tävlade för typ 15år sen, 835 kronor! Helt galet dyrt! Så den kommer verkligen inte att köpas/lösas/tas ut förrän det är absolut säkert att jag ska tävla! 

Skulle det vara så att jag inte skulle komma ut och tävla i år så lägger jag hellre dem pengarna på ridlektioner, ridhuskort eller något annat som jag har mer nytta av. 
 

Läs hela inlägget »

Nej, jag har inte köpt en ny häst som heter Dennis. 
Dennis är den förbaskade stormen som har plågat oss i flera dagar. 
Innan stormen Alfrida förra året hade jag istort sett inga problem alls med att det blåser rejält. 
Men efter Alfrida så har jag så mycket svårare för blåsigt väder. 
Vill inte vara ute, rida eller hålla på med hästarna är i sort sett uteslutet. Jag vill inte säga att jag är rädd. Men jag inte slappna av en sekund. Går hela tiden på att något ska blåsa iväg, träd, saker, vad som helst. 
Vi har också ett träd som står mellan stallet och ridvolten som har spruckit på mitten. Vilket gör att jag ännu mindre vill vara nere på ridvolten när det blåser. 
Det står så dumt med ridvolten på en sida, stallet på andra sidan och stolpen med inkommande el och proppar till gården på tredje sidan. 
Vi ska försöka hitta någon som vill hjälpa oss att ta ned det. 
Men det ska blåsa rejält till helgen igen. Och jag tror inte att vi hinner få ner det innan dess. Tyvärr! 

Detta gör ju att hästarna får lite ofrivillig vila när det är sånt här väder.
Men imorgon ska det vara lugnare ute. Så då hoppas jag att jag kan rida igen! Eftersom Garry har stått några dagar så blir det bara lite lösgörande jogg och en liten promenad efteråt. 
 

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Malin Lundmark » Busan är hemma igen:  ”Hejsan, skulle du vilja sälja dina globus täcken med eldflammor på? ”

  • David Lövgren » Buster:  ”Väldigt fina bilder på knasiga och goa Buster. ”

  • Sasja » Gästboken:  ”Riktigt fina bilder :)”

  • June Hägg » 31:a december 2016:  ”Älskade Sabina! Ja det var en tragisk händelse. Vem hade kunnat tänka sig att kä..”

  • June Hägg » Gästboken:  ”Hejsan Sabina! Har nu varit runt och kollat in dina fina bilder. Jättefin hemsi..”

Arkiv

Länkar

Etiketter